Inrichting & Beheer

Biodiversiteit is naast abiotische factoren zoals grondslag, neerslag en zonlicht helemaal gebonden aan de inrichting en beheer van gebieden. Natuurorganisaties zijn hier dagelijks mee bezig, maar ook particulieren met een tuin.

Een goede inrichting, gebaseerd op de gebiedseigenschappen en meedenkend met de natuur, zorgt uiteindelijk voor een minder intensief beheer.

Biodiversum kan voor u een ontwerp en inrichting op maat verzorgen. Bij het ontwerpen van een Biodiversum zelf, kijken we nadrukkelijk naar de waarden die aanwezig zijn in het gebied en trachten deze met een inrichtingsplan op maat te versterken. Bij deze versterking komen allerlei elementen terug zoals water en nestvoorzieningen en wordt er rekening gehouden met de drie V’s (Voedselaanbod, Verstopplekken en Voortplanting) om zoveel mogelijk plek te kunnen bieden voor fauna.

Wij verzorgen hierin enkel de advisering betreft inrichting, aanleg en beheer, maar voeren het niet uit. We werken hiervoor samen met hoveniers om uw biodiverse paradijs wel te kunnen realiseren.

biodivers ingericht en beheerd