Wat is een Biodiversum?

Bent u op zoek naar een manier om uw biodiversiteit te vergroten? Een Biodiversum is een oplossing die wij bieden! Door het creëren van een ecologisch paradijs kan biodiversiteit op lokale schaal worden behouden en zelfs worden verhoogd.

Een rotstuintje met tsjirpende sprinkhanen, een poeltje met kwakende kikkers of een in bloei staande struik vol met zoemende insecten en vrolijk gekwetter van musjes en mezen.

In sloot en plas

Een biodiversum biedt oplossingen voor talloze vraagstukken in de huidige maatschappij. Een biodiversum is een maakbaar ecosysteem. Een plek waar natuur nog natuur kan zijn en waar variatie op kleine schaal voorkomt. Buiten het verhogen van de lokale biodiversiteit en het bijdragen aan het terugdringen van klimaatverandering,vormt het een plek waar je jezelf kunt verliezen, tot rust kan komen en jezelf weer te inspireren in het dagelijks leven.

Biodiversums kunnen zeer interessant zijn voor bedrijven en overheden, omdat deze een plekken creëren waar werknemers en burgers tot rust kunnen komen. Uit onderzoek is ook gebleken dat het ziekteverzuim en de hieraan gerelateerde zorgkosten omlaag gaan! Bovendien is een biodiversum goed voor het imago en het halen van uw duurzaamheidsdoelen. Voor particulieren is het vaak van belang om vanuit hunzelf meer voor de natuur te kunnen doen, de eigen tuin nog meer te vergroenen en een inspirerende plek voor jezelf en de omgeving te bewerkstelligen. Een biodiversum biedt hier de oplossing voor!

Voor natuurorganisaties is een biodiversum een uitermate geschikte locatie voor educatie. Door meer microcklimaten in het landschap te brengen en de kwaliteit van de natuur in gebieden nog meer te verhogen geeft dit de mogelijkheid om de tekstboeken vorm te geven op eigen terrein!

Heeft u interesse? Neem eens contact op! Wij zitten klaar om met u te kijken naar wat een biodiversum voor kan betekenen. Benieuwd of u plaats heeft voor een biodiversum? Bekijk hier of uw terrein geschikt is voor de ontwikkeling van een biodiversum. Wilt u vast een indruk krijgen van hoe de ontwikkeling van een biodiversum nu eigenlijk zijn werk gaat? Hier vind u een overzicht van de werkzaamheden tijdens de ontwikkeling van een biodiversum.

Impressie biodiversiteit - een Biodiversum