Entomologie

Één van de specialisaties van Biodiversum is Entomologie, of de studie van insecten. In Noord-Nederland staan wij bekend als een van de grotere spelers op het gebied van insecten zoals bijen, libellen en zweefvliegen. Deze kennis gebruiken wij veelal bij het uitvoeren van inventarisaties. Zo hebben wij in het verleden al veel inventarisaties uitgevoerd in zeer gevarieerde gebieden.

Hieronder vind u een korte beschrijving van onze werkzaamheden
Een burcht in een bloemenveld aangetroffen tijdens een inventarisatie

Binnen de werkzaamheden van Biodiversum staat één onderwerp altijd centraal: biodiversiteit. Biodiversiteit is ontzettend belangrijk. Het geeft de kwaliteit van de wereld weer en het biedt ons belangrijke ecosysteemdiensten. Een van de belangrijkste diergroepen die bijdragen aan biodiversiteit bestaat uit insecten. Insecten geven de gezondheid van een gebied weer. Hoe meer soorten er in een gebied voorkomen, hoe gezonder een gebied vaak is. Hiernaast worden ruim 70% van de voedselgewassen die wij over de hele wereld verbouwen bestoven door insecten.

Met onze kennis op het vlak van insecten (entomologie), behoren wij tot de grotere spelers van noord-Nederland. Deze kennis gebruiken wij dan ook veel. Zo voeren wij geregeld inventarisaties uit voor SNL-projecten. Hierbij gaan wij het veld in om de soorten in een bepaald gebied in kaart te brengen. Hierbij kunt u denken aan soorten uit soortgroepen als insecten zelf, maar ook vogels, planten, zoogdieren, vissen, amfigiëen en reptielen worden in kaart gebracht. Door onze diepgaande kennis is Biodiversum hét bedrijf voor uw inventarisaties en insectenwerk.

Benieuwd naar de inventarisaties die wij recentelijk hebben uitgevoerd? Neem eens een kijkje naar onze recente projecten! Heeft u zelf een gebied dat u graag wilt laten inventariseren, bijvoorbeeld een beschermd natuurgebied? Neem eens contact op, wij zitten klaar om uw biodiversiteit in kaart te brengen.

Collega Jeroen Breidenbach inventariseerd bestuivers voor landschapsbeheer Groningen